Service og vedligeholdelse

En service- og vedligeholdelsesaftale kan være en god idé, hvis du vil være fri for bekymringer og selv slippe for at skulle skrue, montere og skifte olie

Din bil skal til service enten hvert år eller hvert andet år, så du sikrer dig, at alt er i orden, at motoren ikke pludselig brænder sammen, og at dækkene er lovlige.

Hvis du gerne vil passe godt på din bil og have den i mange år, kan det være en god ide at tegne en serviceaftale, hvor du indbetaler et fast månedligt beløb. Med en serviceaftale kender du præcis dine udgifter til vedligeholdelse. Tjek altid grundigt, hvad aftalen indeholder.

Der er mange bilejere, der er trygge ved at have en fast serviceaftale, og du kan spørge forhandleren, om de har en kampagne kørende. Forhandleren vil oftest være interesseret i at indgå en serviceaftale på bilen, for så ved de, at de beholder dig som kunde i huset i mange år frem.

Regn på om det kan betale sig for dig at indgå en serviceaftale ud fra, hvad et almindeligt serviceeftersyn koster, hvis du ikke har en serviceaftale.

Du kan også bruge en serviceaftale som forhandlingsgrundlag, når du skal forhandle bilens pris, finansiering m.v.

Serviceaftalen kan som regel tegnes for 3,4 eller 5 år. Hvis du kører rigtig mange kilometer om året, kan det som oftest ikke betale sig at tegne en serviceaftale, da den samlede pris vil blive for dyr ved et høj kilometerantal.

Når du leaser bilen er serviceaftalen for det meste med i prisen.