Guide til køb af brugt bil

Når du køber brugt bil, er det vigtigt, at du tjekker, at prisen er ok, at bilen er i orden, og at der ikke er gæld i bilen. Samtidig skal du være opmærksom på, at bilen skal omregistreres, så den står i dit navn

Hvis du helst ikke vil bruge alt for mange penge på din nye bil, kan du vælge at købe bilen brugt.

Se forskellige links til brugtbilsmarkedet her >>

Før du sætter dit navn på købsaftalen, vil vi anbefale dig, at du tjekker, hvornår bilen sidst er synet. Det kan du gøre på hjemmesiden Biltorvet.dk eller via APP'en nummerplade.net. Her kan du tjekke synsdato, og du kan også sikre dig, at der ikke er gæld i bilen, da den linker direkte op til Bilbogen. Bilbogen er det sted, hvor du kan se, om der er hæftelser i køretøjet. Det skal du ALTID huske at gøre, før du betaler for din næste brugte bil. Ellers kan det blive et dyrt bekendtskab, fordi du som ejer overtager en eventuel gæld i bilen.

Hos FDM kan du få god hjælp til din slutseddel, før du skriver under:

Hvis du overvejer at købe en meget gammel bil, er det en fordel for dig at finde en bil, der er nysynet. Hvis du finder en bil, der skal til syn om eksempelvis to måneder, risikerer du at skulle ofre mange penge på den, før at den kan gå gennem syn. Når det gælder syn, skal du altid være opmærksom på, at det kun er et øjebliksbillede på bilens sikkerhedsmæssige og miljømæssige tilstand. At bilen går igennem et syn, siger intet om bilens stand – kun at den er lovlig. Derfor kan den godt have fejl og brug for udskiftninger for mange penge ud over det.

Når du har fundet den bil, du er interesseret i, er det også en god ide at gennemgå den for eventuelle fejl og mangler. Når du har et præcist overblik over, om du skal poste penge i bilen, står du stærkt, når du skal forhandle prisen med forhandleren eller den private sælger. 

FDM har lavet en god guide til hvad du skal være opmærksom på, når du gennemgår bilen >>

Hvis du køber din brugte bil hos en forhandler, sørger forhandleren for, at bilen er indregistreret og står klar med nummerplader, forsikring osv. Vær opmærksom på, at det ikke er muligt at indregistrere/omregistrere en bil i Danmark, uden først at melde bilen til et forsikringsselskab. Hvis du vælger at købe din nye bil privat har du også to års reklamationsret, som svarer til det, du får, når du køber hos en forhandler.

Generelle ansvarsfraskrivelser anbefaler vi ikke. Det er altid en god idé at få bilen testet inden købet og at sørge for altid at få alle mundtlige aftaler skrevet ned på slutsedlen, så der ikke er tvivl om, hvad der er aftalt imellem parterne.

Hvis du køber eller sælger din brugte bil privat, skal du selv logge ind på SKAT´s hjemmeside via Nem ID. Du kan omregistrere bilen her, så den kommer til at stå i dit navn >>

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt den pris, forhandleren eller sælgeren tilbyder, er ok, kan du tjekke prisen på din nye bil på Bilpriser.dk

Et godt tip: Tjek på de nævnte sites om synsdata, om der er overenstemmelse mellem kilometertallet ved sidste syn, og nuværende kilometervisning, og tjek også den annoncerede kilometervisning.