Finansiering af bilen

Hvis du ikke ønsker at betale hele bilen kontant, kan du vælge at få den finansieret. Her er det en god idé at indhente finansieringstilbud både fra din egen bank og hos forhandleren

Hvis du gerne vil undgå at hive alt for mange penge op ad lommen på én gang, kan du vælge at lægge en del af bilens pris i kontant udbetaling og få det resterende beløb finansieret. Ofte slipper du med en lavere rente, hvis du kan lægge en udbetaling. Du skal lægge mindst 20% af købsprisen, for at være omfattet af kreditaftalelovens regler.

Det er en god idé at indhente finansieringstilbud både fra din egen bank og hos forhandleren. Du kan også vælge at tage kontakt til dit realkreditinstitut, hvis du har ejerbolig, men faktisk er det oftest bilforhandlerens tilbud, der er bedst.

Du kan læse mere om, hvordan du finder det rigtige billån på fdm.dk.

Et lille godt fif: Ikke nok med at du kan få rabat på din bil, hvis du er god til at forhandle, når du køber bil. Du kan også få rabat på finansieringen. Det er også tilladt at prutte om prisenher. Forhandlere plejer godt at kunne justere lidt op og ned på tallene, så vær ikke bleg for at forhandle lidt om finansieringen. Tænk på, at der hver måned bliver der trukket et beløb til din bil fra din konto. Bare 100-200 kroner er nok til en hyggelig cafetur, og det er da sjovere, end at bruge alle pengene på månedlige renteudgifter.