Bilen med plads til hele familien

En familiebil er typisk en stationcar, en firhjulstrækker eller en familiebus med plads til den store familie

Dine, mine og vores børn. Mange familier har brug for en bil med plads til hele børneflokken, og det er her familiebilerne kommer ind billedet. I de største familiebiler er der plads til mor, far og helt op til fem børn.

Der findes generelt tre typer af såkaldte familiebiler:

  1. En stationcar: En stationcar er meget rummelig og har masser af komfort. Den har et dejligt stort bagagerum til børnenes skoletasker og alverdens indkøbsposer, og så kan den rumme op til 3 børn på bagsædet. Bilen har bagklap, og det er muligt at udvide bagagerummets størrelse ved at lægge bagsæderne ned.
  2. En SUV: En SUV (Sport Utility Vehicle) minder meget om en stationcar rent pladsmæssigt. Det er bare en højere bil, som giver en god indstigning, et rart udkig for børnene og et godt overblik i trafikken for chaufføren. Bilen er ofte udstyret med firehjulstræk, og den kombinerer trækkraften fra en pickup med passagerkapaciteten fra en MPV (se nedenfor). SUV’en var meget populær op til finanskrisen, hvor efterspørgslen faldt blandt andet på grund af stigende oliepriser.
  3. En MPV: En (Multi Purpose Vehicle) er en blanding af en minibus og en forvokset stationcar. Den er god, hvis man har tre børn eller flere. MPV'en fås med op til syv sæder, hvilket er årsagen til, at den bliver kaldt en bus. I en MPV har man prioriteret siddepladsen frem for bagagepladsen. Bagagerummet på en MPV er som oftest ikke særlig stort. Bilen har mange praktiske fordele, stor plads, mange sæder og let ind- og udstigning. Samtidig er det for børnefamilier let at få adgang til barnestole og seler. 

10 bud på en god familiebil:

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Kvindebil.dk tager forbehold for prisændringer.