Retrobiler med charme

Retrobilerne Fiat 500, WV Beetle og Mini har vundet manges hjerter, og hvis du er til retro, er der også mange originale bilklassikere

"Begrebet ’retro’ opstod i slutningen af 70’erne, men først omkring 1990 blev det alment kendt". Det fortæller Kristian Handberg, der forsker i retro-kultur ved Institut for Kunst og Kulturvidenskab på Københavns Universitet til Videnskab.dk.

Ifølge Handberg er retro-fænomenerne eksempler på, at vores kultur for 30 år siden langsomt ændrede sig på en opsigtsvækkende måde. I slutningen af 1900-tallet kom forestillinger om fortiden pludselig til at fylde mere i kulturen end forestillinger om fremtiden.

"I det meste af 1900-tallet var man optaget af fremtiden, fart og fremskridt. Den modernistiske kunst og de store politiske og totalitære bevægelser forsøgte at gribe efter fremtiden. Men i slutningen af 1900-tallet sker der pludselig en vending mod fortiden. Man begynder for eksempel at gå op i at bevare og genskabe historiske bymiljøer. Tidligere i 1900-tallet forsøgte man at finde fremtidens stil for de næste hundrede år", siger Kristian Handberg.

Populære nye udgaver af retrobiler:

Hvis du elsker retrobiler, kan du finde flotte modeller her:

Kvindebil.dk tager forbehold for prisændringer.