Find den rigtige bil

Vis mig din bil, og jeg skal fortælle dig, hvem du er. Om du er den praktiske kvinde, der lader fornuften råde, den kreative, der handler impulsivt eller måske karrierekvinden, der gerne vil udstråle succes

Vi må blankt tilstå, at mange biler ligner hinanden til forveksling og ikke skiller sig ud i mængden. Det vil du måske være enig med os i, hvis du kigger på bilerne omkring dig, når du holder i kø i morgentrafikken. Mange af dem mangler ved første øjekast personlighed, og det er ikke indlysende, hvorfor du skal vælge den ene frem for den anden, når du skal købe ny bil.

Her hos Kvindebil.dk vil vi gerne hjælpe dig lidt på vej - specielt, hvis du ikke jonglerer hjemmevant med de forskellige bilmærker og modeller.

Vi har fundet biler til dig ud fra din livsstil og det, der er vigtigt, når du skal vælge din eller familiens nye bil >>

De to førende bilportaler, når du kigger efter ny bil, er Bilbasen.dk eller Biltorvet.dk. Find den model du ønsker at købe og se hvad de står til salg til, så du har en ide om, hvor meget du skal investere.

Mange har svært ved at finde ud af, hvilke biler der passer til deres behov. Hvis du har det sådan, kan du starte med FDM's 'brugtbilvælger', hvor du finder biler ud fra behov som pris, antal personer i bilen, størrelse og om den skal kunne trække noget. Hvis du køber ny brugt bil, kan du overveje at investere i en FDM-brugtbilstest, så du inden købet kender til bilens helbredstilstand og kan forhandle dig til, at alle 0-markerede fejl bliver udbedret inden købet.

Når du har styr på dit dit bilbudget og har fundet frem til den bilmodel, du kunne tænke dig, så læg vejen forbi en forhandler og tag en prøvetur. Det kan godt være, at du er vild med bilens udseende og design, men det nytter ikke noget, hvis du sidder dårligt i den, eller hvis bilen er så stor, at den er alt for bøvlet at parkere. 

Du skal være opmærksom på følgende, når du prøvekører en ny bil:

  • Hvordan sidder du i sædet? Hvordan med ryggen og nakken? Passer din nakke til nakkestøtten?
  • Hvordan føles indstigningen? Er den for høj, for lav? Døjer du med ryggen, er det en fordel med en bil med høj indstigning
  • Hvordan er udsynet? I bakspejlet? Og i bagruden? Kan du se ud? Hvad med blinde vinkler?
  • Hvordan er rattet? Skal du overveje at købe en bil med et rat, der kan justeres i højden, hvis du godt kan lide at ændre position?
  • Foretag nogle parkeringer på din prøvetur - hvordan føles den at parallelparkere? Skal du overveje parkeringssensor, når du køber bilen?
  • Er der kopholder og plads til håndtasken? Har bilen de nødvendige aflægningsrum, du ønsker?
  • Er der plads nok på bagsædet? Er der plads nok i bagagerummet til de ting, du plejer at køre rundt med.
  • Føler du dig i det hele taget godt til rette i bilen? Det plejer mavefornemmelsen at fortælle dig.

 

LÆS OGSÅ OM: