Sådan får du vejhjælp

Bilen er på plads, værkstedet er fundet, den lovpligtige ansvarsforsikring er tegnet ved registreringen. Måske har du også tegnet en såkaldt kaskoforsikring for skader på bilen. Spørgsmålet er så, hvem der hjælper dig, hvis du pludselig går i stå midt på Storebæltsbroen eller et andet sted

Af Camilla Bruun Simonsen

 

Det er vigtigt at have styr på, hvordan du er forsikret med vejhjælp. Jørgen Jørgensen, seniortekniker hos FDM, fortæller, at der er flere ting, som du skal være opmærksom på i denne sammenhæng:

"Der findes jo mange forskellige typer vejhjælp. Falck, Dansk Autohjælp og FDM er bare nogle af dem, der tilbyder at komme og hente bilen, hvis den pludselig ikke kan køre længere. Derudover findes der forskellige former for abonnementer på vejhjælp, som følger med, hvis man køber en fabriksny bil. De kalder typisk vejhjælpen for mobilitetshjælp. Mobilitetshjælp-abonnementerne har ofte et samarbejde med Falk eller Dansk Autohjælp,” fortæller Jørgen Jørgensen.

”Inden du tilkøber et vejhjælpsabonnement, skal du desuden huske at undersøge, om du faktisk har vejhjælp i forvejen. Nogle gange følger det med i en anden forsikring – for eksempel en familieforsikring. Det er fjollet at betale for det samme to forskellige steder.”

Tjek op på status og behov
Før du underskriver en aftale om vejhjælp, er det vigtigt, at du har styr på, hvilke forsikringer, du allerede har tegnet:

”Man kan helt basalt sige, at du skal begynde med at undersøge, hvad din forsikringsstatus er. Hvad er du dækket for i forvejen, og hvad er du ikke dækket for? Derudover skal du selvfølgelig gøre dig klart, hvad dit behov er. Der er mange kombinationer af vejhjælpsforsikringer,” forklarer Jørgen Jørgensen og fortsætter:

”Vores vejhjælp for en almindelig personbil her hos FDM dækker fuldt og bredt, vil jeg sige. Dermed er man dækket i Danmark og hele Europa med nødreparation og hjulskift på stedet, fritrækning, starthjælp og bugsering, frit værkstedsvalg i Danmark, betalt vidererejse for dig og dine passagerer og tre dages lånebil. Et generelt råd må være at prøve at sammenligne vilkårene i de forskellige muligheder, man kan finde. Der er også spørgsmålet om, om der er en lånebil til rådighed, mens man får hjælp til det problem, der er opstået,” fortæller han.

Kan blive dyrt ikke at have vejhjælp
Hvis du synes, at vejhjælp er en dyr og måske endda overflødig udgiftspost, vil du måske stille dig selv spørgsmålet, om det helt kan undværes.

”Jo, man kan godt køre uden vejhjælp, men det kan ende med at blive ret dyrt. Det giver jo måske lidt sig selv, at vejhjælpen er en sikkerhed for at komme på farten så hurtigt som muligt, når ens motor for eksempel pludselig er gået i stykker, eller man af en anden årsag ikke kan komme videre midt på en vej et sted. Men vejhjælpssystemet er også meget bygget op omkring den idé, at folk har abonnementer,” forklarer han og tilføjer:

”Hvis ens bil står et sted og er i vejen, og man ikke har et abonnement, kan man godt komme af med nogle tusind kroner bare for at få den fjernet.”