Når din bil skal til syn

Når din bil har fejret sin 4-årsfødselsdag, skal den til syn første gang. Herefter skal den af sted hvert andet år. Du vil automatisk blive indkaldt til syn af Trafikstyrelsen enten via brev eller din E-post

Når din bil er fire år gammel, skal den til lovpligtigt syn, så den kan blive tjekket for fejl og mangler, og du kan køre sikkert i trafikken. Når den har været til syn første gang, skal den synes hvert andet år. Du bliver indkaldt til syn elektronisk via brev eller e-post.

Der findes mange steder i dag, hvor du kan få synet din bil, og det er let at få tid, fordi synshallerne er blevet meget fleksible i forhold til tidligere. Du kan som regel få en tid ret hurtigt, og nogle synssteder tilbyder endda at syne bilen om aftenen, så du ikke skal tage fri fra arbejde. 

Du skal være opmærksom på, at din bil ikke bliver tjekket for fejl og mangler, når den er til syn. Det, der bliver kontrolleret, er, om den er i lovlig stand. Bilen kan derfor godt gå gennem syn, selv om den har fejl og mangler. Det periodiske syn erstatter derfor ikke de regelmæssige serviceeftersyn, som bilen løbende skal til for sikre optimale driftsbetingelser.

Et god råd: Hvis synsrapporten siger, at der er forskellige ting, som skal repareres på din bil, er det en god ide at indhente tilbud fra flere forskellige autoværksteder. Der kan være meget stor forskel i prisen på de forskellige arbejdsopgaver. Vær også opmærksom på, at du ofte godt kan forhandle med værkstedet. Hvis du fortæller, at du lige skal rundt og forhøre dig på andre værksteder også, er kun de færreste blege for at slå lidt af prisen. 

Når du skal finde det rigtige værksted, er det altid en god ide at forhøre dig lidt rundt i dit netværk. Hvem er til at stole på? Hvem er troværdig og tillidsfuld? Hvis du besøger et værksted og fortæller, at du har fået det anbefalet af en af deres kunder, kan du være sikker på, at du får en god behandling.

Hvis du ikke selv har forstand på tandremme, gearkasser og olietab, er det ekstra vigtigt, at du indhenter flere tilbud, så du ikke kommer til at betale overpris.

Du kan finde en synshal i nærheden af dig på Trafikstyrelsens hjemmeside ved at indtaste dit postnummer >>