Før du køber bil

Når du har besluttet dig for at købe bil, er det en god idé at undersøge Internettet godt og grundigt, så du ved, hvad du går efter og kender prisniveauet

Før du køber ny bil, skal du beslutte dig for, hvilken bil, der er den rigtige for dig, og hvor meget du vil betale for den. Du kan enten købe bilen privat eller hos en forhandler.

De to førende bilportaler er Bilbasen.dk eller Biltorvet.dk. Find den model du ønsker at købe og se, hvad de står til salg til, så du har en ide om, hvor meget du skal investere.

Hvis du har en gammel bil, der skal indgå i handelen, vil vi foreslå dig, at du finder en tilsvarende på nettet, så du nogenlunde ved, hvad den bliver solgt til. Hvis du ser en bil magen til din egen, der er sat til salg hos en forhandler, kan du ikke regne med at få helt den samme pris for din gamle bil. Den pris, der står på nettet, er forhandlerens udsalgspris. I denne pris kan der blandt andet indgå op til to års garanti til næste ejer og klargøring af bilen. Derfor vil du typisk opleve, at du bliver budt en pris for din gamle bil, der er lavere end den pris, bilen står til salg til på nettet. Det gælder også selvom bilerne er i lige god stand, har det samme udstyr og har kørt nogenlunde de samme antal kilometer.

Hvis du vælger at købe din bil privat, skal du være opmærksom på, at du ikke får den garanti, som du typisk får, når du køber en fabriksny bil hos en forhandler. Selv hos forhandleren kan længde og indhold af garantien variere fra mærke til mærke. Hvis du køber bilen privat, er det vigtigt, at du tjekker, om der er pant i bilen fra den tidligere ejer. Det kan du gøre på Tinglysning.dk, hvor du skal oplyse bilens stelnummer, som står på registreringsattesten.

Som hjælp til dit bilkøb - både privat og hos forhandler – kan du hente en slutseddel hos FDM. Husk at tage forbehold, så du kan få FDM til at tjekke slutsedlen. Hvis din gamle bil indgår i handlen, bør det skrives på slutsedlen, hvad du har fået for byttebilen, og hvad den nye bil har kostet (altså en udspecificering af priserne).

Download FDMs app med slutseddel til brugt bil hos privat eller forhandler >>

I app'en kan du også tjekke synshistorik og restgæld.

Disclaimer