Dit personlige bilbudget

Før du går ud og ser på bil, er det en fordel at regne lidt på, hvilken bil du har råd til, om den skal være ny eller brugt, og hvad det vil koste dig at have den

Inden du går ud og køber bil, skal du regne på, hvor stort et månedligt afdrag, du har plads til i økonomien. Ud fra dette kan du tage stilling til, hvilken bil, du har råd til, og om du ønsker, at den skal være helt ny eller brugt. Hvis du godt kan leve med en nyere brugt bil, kan du som regel få en lidt større bil eller mere udstyr, end hvis du køber en spritny fra fabrikken.

Når du lægger budget, er det vigtig, at du husker at medregne den årlige ejerafgift (den hed tidligere "vægtafgiften"). Du kan tjekke ejerafgiften på Bilviden.dk.

Du skal også huske at sætte penge af i budgettet til forsikring. Det kan du gøre ved at indhente tilbud fra et forsikringsselskab. Indhent gerne nogle stykker, da der ofte er skarp konkurrence på markedet. En gang imellem har forhandleren et kampagnetilbud eller introtilbud på en forsikring. Prøv at spørge til det. Oftest kan dit eget forsikringsselskab give den bedste pris, idet du har alt andet samlet her. Du kan også vælge at få tre gratis tilbud på hjemmesiden findforsikring.dk

I dit budget skal du også huske at sætte penge af til brændstof. Du kan regne ud, hvor meget din nye bil vil bruge, når du ved, hvad den kører på literen. Dette kan du også se på Bilviden.dk. Vær opmærksom på, at ved blandet kørsel kører de flest biler noget kortere på literen, end de officielle forbrugstal.

Sidst - men ikke mindst - skal du sætte penge af til service og vedligeholdelse. En god service- og reparationsaftale kan være en økonomisk fordel. Aftalen indgås for en bestemt periode, normalt 2-5 år, og for det antal kilometer, du forventer at komme til at køre i perioden. For at få det optimale ud af en service- og reparationsaftale, skal du kunne forudsige, hvor længe du vil beholde bilen, og hvor langt du kører hvert år i hele perioden. Du kan læse mere om service og reparationsaftaler på fdm.dk.

Brug FDM bilbudget – her kan du beregne de samlede omkostninger for at holde bil >>