Kvindebil er din personlige guide til bilbranchen

Kvindebil.dk er den kvindelige billists personlige guide til bilbranchen. Her får du nem adgang til viden om biler, inspiration til din egen bil og masser af tips og forrygende oplevelser

Ambitionen med Kvindebil.dk er at inspirere hele bilbranchen til at gøre en forskel for kvinderne. Samtidig gør vi det lettere for kvinder at navigere i biljunglen, skyde genvej til de bedste tilbud og nå frem til den helt rigtige bil og det mest troværdige værksted i lokalområdet.

Kvinder har ikke - i samme grad som mænd - en årelang tradition for at sparke dæk og være med på sidste nyt, når det gælder biler. Det skyldes, at bilbranchen traditionelt har været - og stadig i vid udstrækning er - en mandeverden: Historisk set er det mandlige ingeniører, der udvikler bilerne, og det er også i høj grad mænd, der designer, producerer, markedsfører og sælger biler og biltilbehør. Når bilen skal en tur på værksted, vil de fleste bilejere også møde en mand i smækbukser, og når vi ser topdirektøren udtale sig i tv, er det også i langt de fleste tilfælde en mand i jakkesæt, der toner frem på skærmen. Samtidig er det i høj grad også mandlige journalister, der skriver om biler i branchens magasiner og i aviserne.

Nu og i de kommende år kommer bilbranchen imidlertid til at opleve noget, der ligner en revolution, hvor købestærke kvinder i stigende grad kommer til at sætte dagsordenen. Kvinder har overhalet mænd på de videregående uddannelser, og bilbranchen - både i Danmark og internationalt - har fået øjnene op for, at kvinder i dag er motor for økonomisk vækst, og at kvinder får stadig større betydning som købestærke forbrugere.

Kvindelige kunder er ikke kloner af mænd. Det er selvstændige kvinder med vidt forskellige behov og ønsker, når det gælder biler.