Flest kvinder tænker miljøvenligt, når de skal købe bil

Mens bilens økonomi og driftsomkostninger er omtrent lige vigtige uanset hvilket køn, man spørger, så er bilens klimaaftryk vigtigt for markant flere kvinder end mænd. Det viser en meningsmåling foretaget af Voxmeter for AutoBranchen Danmark

16. oktober 2023

Når danskerne skal købe bil, er det især bilens pris, der er vigtig. Prisen er således vigtig for 62 procent af danskerne, hvis de skulle købe bil nu og her. Herefter følger bilens driftsomkostninger, som er vigtig for 59 procent af danskerne.

Målingen viser samtidig, at mens bilens økonomi og driftsomkostninger er omtrent lige vigtige uanset hvilket køn, man spørger, så er bilens klimaaftryk vigtigt for markant flere kvinder end mænd. Klimaaftrykket er vigtigt for 33 procent af kvinderne, mens det er vigtigt for 25 procent af mændene. Omvendt er bilens design vigtigt for flere mænd end kvinder.  

Klimaaftryk fylder mest hos unge
Bilens klimaaftryk er cirka lige vigtigt på tværs af aldersgrupperne, men fylder lidt mere hos de yngre dele af befolkningen. Det er også de yngre generationer, der går mest op i bilens design i forhold til de ældre dele af befolkningen, viser målingen.
 

Endelig viser målingen, at langt hovedparten af danskerne forventer, at deres bil i 2030 vil være en elbil. Tre gange flere forventer at have en elbil end en benzinbil, og ti gange flere forventer, at de vil have en elbil end tilfældet er for dieselbiler. Ser man på hvad, der afholder danskerne fra at købe elbiler i dag, er de vigtigste faktorer bilens rækkevidde og mangelfuldt netværk af ladestandere. 

Kilde: Autobranchendanmark.dk